Дядо на 90 години от пловдивското Момино село се стяга за тежка битка с извънземните

На пенсионера му писнало от атаките на извънземните в двора му и затова се стяга за война – разкриват пред „България днес” негови съседи. Рангел Попчев многократно се е оплаквал пред комшиите си, че пришълците идват при него, но никой не вярва на историите му – отбелязва изданието. „Много пъти съм ги срещал, но няма как да го докажа. Каня съседите да дойдат някоя вечер, за да ги видят, а те обещават и не идват. Викал съм Рангел, Къньо и Таньо, но те не стъпват. Казвал съм и на предишния квартален полицай в селото Тихомир. Той обещаваше, че ще дойде, но така и не го стори” – разказва пред изданието старецът. Той се оплаква, че неговите съселяни му се подиграват за историите с пришълците. По неговите думи извънземните пристигали в сутрешните часова. Не били зелени и с антенки на главите, както масово ги изобразявали, а по-скоро на външен вид приличали на хора. Пришълците били много дисциплинирани и винаги се движили във военно формирование. Най-често били 16 на брой.

[caption id="attachment_436671" align="alignleft" width="300"]Дядо се заканва не извънземните Дядо се заканва не извънземните[/caption]

„Една сутрин излязох от стаята и им викам: „Кажете бе, момчета, какво искате, за какво сте дошли?”. А те мълчат и само кимат с глави. Аз се усплаших, имам един стар пистолет, взех го и седнах на стола, защото ме болят краката. Викам им: „А влезтете вътре в къщата, и съм ви гръмнал. Те обаче не го сториха” – разказва бай Рангел. Той признава, че извънземните не му правят поразии, но много се притеснява от присъствието им. Затова и се е амбицирал да се бори докрай с тях, докато не ги пропъди окончателно. Старецът предполага, че пришълците проучвали райони и вероятно се готвели за нападение. Той често държи пистолета до себе си – за да е подготвен – пише изданието.