Предупреждение за пръскане от самолети взриви социалната мрежа Фейсбук.

То набира все по-голяма популярност сред потребителите и всеки от тях се опитва да го разпространи, за да може да предупреди близките си.

Текстът, с който съобщението е написано обаче ясно издава, че е абсолютно иронично. Това далеч не попречи на стотиците хиляди потребители на социалната мрежа да го коментират.
В съобщението се посочва, че във времевия интервал от 12 до 15 ч. ще пръскат самолети, но забележете, пръскането ще е за… акъл.

В този ред на мисли авторът на съобщението предупреждава всички, че е препоръчително във времето на пръскане да си стоят у дома.      
В края на съобщението се посочва, че ако хората се изложат на това пръскане, то последствията ще са повече от фатални – рязко ще поумнеят, ще започнат да се държат като нормални и ще спрат да вярват в конспиративни теории.

По този повод топ климатологът проф. Георги Рачев, който има сериозни познания не само в метеорологията, а и във физиката заяви, че белите ивици в небето, от които всички изпаднаха в ужас, са кондензационни следи от самолетите.
Той уточни, че самолетните двигатели бълват огромно количество въглероден диоксид и фини прахови частици, които при срещата си с ледения въздух на височина над 10 хиляди метра, кондензират под формата на малки ледени кристалчета с бял цвят.
Източник: рlovdiv24.bg.

Внимание! В този часови интервал самолети ще пръскат…