Полицейската служителка Любка Гечева се оказа замесена заедно със своя колега Георги Малински   и двамата от Шесто РПУ, че заедно са екскортирали дрогирания и пиян убиец на пътя във фаталната нощ.

Новината съобщи 24 часа. Любенов попиля със страшен удар с Поршето си автомобил на гражданин на Франция на Околовръстното шосе. Уби шофьора и тежко рани съпругата му, която все още се намира в „Пирогов”. По време на инцидента Димитър Любенов летял със 198 километра в час.

Малко преди фаталния удар полицаите спрели „Поршето” на нарушителя, прибрали от него двеста лева и свалили от волана шофьора за услугата Drink and Drive.После станали свидетели на страховитата катастрофа и я наблюдавали. А след това тихомълком се изнизали назад, това твърди адвокатът на извършителя.

С думите си защитникът на Любенов успя да взриви  както МВР така и прокуратурата. А служебният вътрешен министър Демерджиев призна, че има данни, че двамата полицаи наистина са били в този район по време на катастрофата и призна, че тече разследване.

Това не е първият случай когато полицайката се разследва. Преди няколко години тя е била пратена в командировка  в курорта Слънчев бряг, където се е подвизавала в компанията на столичния гражданин Йонко. С когото си е правила снимки, а самият той е арестуван в последствие за дрога и осъден.

МВР извършва проверка дали Любка Гечева не е знаела нищо за незаконната му дейност и явно не са открили нищо, което да е притеснително.