Иван Демерджиев настоя шефът на Гранична полиция сам да си подаде оставката

Служебният вътрешен министър призова Деян Моллов, който в момента е заместник-директор на Гранична полиция, след като е понижен преди около 10 дни да поеме отговорност и да подаде оставка. Демерджиев го премести на по-ниската длъжност поради сериозни нарушение в поверената му служба, за които месеци наред е текла проверка.

Вътрешният министър смята, че Моллов не се е справил с овладяването на мигрантския натиск към страната ни. Поводът със загиналите полицаи в Бургас е само капката, която е преляла чашата.

Висшият полицай също така е проверяван и докато е бил в Елхово, но не е ясно как е завършило това.

Припомняме, че Деян Моллов стана известен и влезе под прожекторите на медиите през 2019-та година, когато той залови двойният убиец Чане, който 20 дни се укриваше в района на Костенец. Тогава бе организирана безпрецедентна акция от полиция, военни, горски и други, които блокираха целия район и го претърсваха педя по педя.

В същото време Главният прокурор изрази разтревоженост от увеличаващата се престъпност, като по негови думи ръстът е от няколко месеца. Той цитира освен мигрантския натиск, също така е и увеличаващите се случаи на наркоразпространение.

Източник: 24chasa.bg

Вижте какво обяви министърът на вътрешните работи, след като загинаха полицаите в Бургас