През 1980 г. в зимната гора на Rendlesham Forest се случи събитие, което отне на специалистите повече от 30 години, за да разследват. Онази Коледа в Съфолк ще остане завинаги в историята на уфологията. Особено след като следователите успяха да се доближат до разгадаването на тези невероятни събития.

На 26 декември военни от близката военна база забелязаха много странно сияние в небето. Няколко ярки светлини кръжаха над гората. Постепенно започнаха да се спускат към дърветата. Военните предполагат, че се е разбил малък самолет, затова отиват в гората, за да търсят отломки. Но това, което намериха там, съвсем не беше това, което търсеха.

По време на претърсването е открит метален самолет, подобен на триъгълник. Той се движеше през гората с невероятна скорост. В същото време във военната база служителите записват шумове и странни гласове по радиото.

Освен това от устройството излизало странно сияние. Когато самолетът спря хаотичното си движение, военните се опитаха да го доближат. Те не успяха да влязат вътре, затова решиха да отидат до базата и да се върнат обратно със специалисти. Но после не успяха да го открият.

Висока радиация, идваща от отломки на НЛО: Учени разкриха подробности от кошмарен контакт с извънземни

В продължение на седмица след този инцидент военните записват шумове и странни гласове в района. Експертите предполагат, че по този начин представители на извънземна цивилизация са търсили изчезналия кораб

След инцидента приближилите се до НЛО се почувствали зле. Дори тези, които просто бяха в гората по това време, почувстваха неприятни симптоми. Сега изследователите твърдят, че причината за това състояние на свидетелите е невероятният радиационен фон, идващ от самолета. Уфолозите предполагат, че по този начин извънземните се опитват да защитят самолетите си, като предотвратяват човешка намеса.

Това откритие ще помогне на учените да работят с други подобни случаи. Инцидентът в гората Рендълшам доближи уфолозите до разбирането на механиката на действие на самолетите на извънземни цивилизации.

Източник: Wday.ru