Той се разгневи от поредната случка с пиян шофьор

Днес водещият на сутрешния блок на Нова тв "Здравей, България" – Виктор Николаев, успя да взриви ефира с призива, който отправи.

Това, което го изкара е поредният опасен инцидент, причинен от шофьор, седнал зад волана в нетрезво състояние. Този път скандалният случай е от Града под тепетата.

Виктор Николаев взривяващо: В Пловдив пийте, карайте, блъснете колата на прокурора и съдиите и…

Случката накара Виктор Николаев да изригне в ефир заради немалкото дупки в закона и недостатъците при прилагането му.

Във въпросният случая шофьорът в нетрезво състояние е блъснал кола на семейство. След случката пияният шофьор категорично отказва да даде проба за алкохол и това е негово законно право.

За да бъде задължен да даде кръвна проба, е нужно да се задейства процедура, изискваща намесата на прокурор и съдия.

Димо Нейков е шофьорът на блъснатия автомобил. В ефира на Нова тв той разказа, че пияният шофьор е добре познат в квартала като Ивчо. Освен това е с отнета шофьорска книжка отново заради шофиране в нетрезво състояние.

Това, което стана ясно от думите му е, че въпросният Ивчо е отказвал над 15 пъти да даде проба. И след като така и не става ясно дали процедурата срещу него е започнала, зад7 а бъде задължен, той ще бъде съден само за нанесените материални щети.

Пострадалият бе категоричен, че далеч не му е за ламарините, а иска да няма такива шофьори на улицата.

Виктор Николаев се разгневи при излъчения репортаж и директно призова хората в Пловдив да пият, да карат и да блъснат колата на прокурора и на съдиите като изобщо не направи уговорката, че иронизира. Допълни, че най-много да бъдат съдени за изкривени ламарини.

Източник: blitz.bg