Остават по-малко от две седмици до предсрочния парламентарен вот. Днес в Нова тв един от гостите бе Стефан Янев, който е лидер на „Български възход“

Водещият на предаването Виктор Николаев го хвана от вратата за краката и директно го подхвана с неудобните въпроси.

Запита го с кого би се коалирал – Петков или Борисов. Янев обаче успя да излезе сух от неудобния въпрос, разкривайки, че биха изчакали трети мандат. Той обаче е на мнение, че не трябва да се прибързва с поставянето на червени линии. Първото, което трябва да се направи е провеждането на реален разговор за предстоящите възможни управленски решения.

Стефан Янев подчерта, че червените линии се поставят с цел очертаване на политическия профил на партията.
Той е категоричен, че решенията, търсени за българското общество и бизнес не трябва да са партийно оцветени. Определи ги или като работещи или като неработещи.

Според него при създаване на невъзможна ситуация, по всяка вероятност ще има нови избори. Той обаче призова по възможност да се изчака поне една година до новите избори, т.е. този период да бъде програмиран.

Стефан Янев потвърди, че с президента Румен Радев са приятели, с когото поддържат нормални отношения и допълни, че той е неговият президент и е гласувал за него. 
Източник: blitz.bg