Петко Сертов вече е в България

Вътрешният министър Веселин Вучков потвърди информацията, че Петко Сертов се е прибрал в страната.

Това стана ясно от думите му пред журналисти. Вучков посочи, че Петко Сертов е на територията на страната ни от 1.30 ч. тази нощ, когато е преминал през ГКПП Кулата. Бившият шеф на ДАНС е пътувал в автомобил, който е бил управляван от брат му. В колата е била и съпругата на Петко Сертов – Емилия Сертова.

[caption id="attachment_433923" align="alignright" width="300"]Вътрешният министър Веселин Вучков потвърди, че Петко Сертов се е прибрал в България Вътрешният министър Веселин Вучков потвърди, че Петко Сертов се е прибрал в България[/caption]

Петко Сертов признал пред граничните власти, че е претърпял лек инцидент на територията на Гърция. Тази информация бе потвърдена и от вътрешния министър, но така и не става ясно за какъв точно инцидент става дума. Веселин Вучков заяви, че по-късно днес ще бъде прекратена процедурата по издирването на ексшефът на ДАНС, пише pik.bg.

По-рано излезе информация, че Петко Сертов вероятно е отседнал в някой от православните манастири в Света гора. Мистерията около съдбата на беглеца се заплете още повече, след като очевидци разкриха, че Петко Сертов е бил забелязан на гръцкия полуостров Атон. Гръцките власти също оказаха съдействие на родните власти при локализирането на бившия шеф на родното ФБР, пише „Всеки ден”.

Припомняме, че водещата версия за изчезването на Петко Сертов бе, че е отпрашил за Гърция заради семеен скандал. Той изчезна с автомобила на 26-годишната Теодора Кондова, която пък бе нарочена за негова любовница. По-късно стана ясно, че Петко Сертов е много добър приятел с баща й, както и че е племенница на зам.-председателя на Зелената партия – Александър Сурталов, който неотдавна изгуби живота си при пътен инцидент.

Завръщането на Петко Сертов в страната ни обаче, вероятно ще предизвика нов проблем. Голяма част от обществеността е против МВР да плаща луди пари за издирването на някой, който е решил да изчезне заради семейни проблеми. В хода на операцията по издирването му, Светлозар Лазаров обяви, че са похарчени повече от 400 хиляди лева. Много хора настояват разходите по издирването на бившия шеф на родното ФБР да бъдат поети от семейството му и определят като престъпление пилеенето на държавни пари за подобно нещо.