Спортният министър от служебния кабинет Весела Лечева се е превърнала в местния феодал на вилната зона на кв. „Симеоново“.

От повече от месеци улиците са блокирани от насипан чакъл, а хората виждат сериозни проблеми с дълбоките ровове, спряната вода и „дискотеката“ с тока.
Причината за спирането на тока и водата на живущите в квартала, както и барикадираните улици е, че спортната министърка си копае собствена канализация.

С прокопаването на канала е докарала съседите си до пълна истерия. Освен, че според живущите в квартала, Лечева няма разрешително за изкопните работи, ремонтно-строителната дейност поставя в риск живота на хората.

Те се жалват и заради това, че въпреки подадените сигнали до съответните институции, са получили отговор с половин уста: „Ще потърпите“.
През последните няколко години Лечева закупила допълнителна земя около къщата си, на която вече е изникнала втора къща, а се строи и трета. Едната е за брат й, а другата – за сина й. 

Отделно от това се строи и сграда, в която да се помещава цялата охрана, заета там денонощно. Освен всичко друго, Лечева е решила да прокопае и частна канализация за всички строящи се сгради. До момента обаче няма показан нито един документ, който да й позволява тази дейност. 

Целта е отходните й тръби да се заустят към близкото дере. В същото време чакъла, с който се засипват изкопите, е струпан из цялата околия, жалват се живущите. Въпреки бойкотите им, резултат няма. Неофициално всички са наясно, че цялото това строителство тече с благословията на Столична община. 

Нито е предоставен план-график, нито пък уведомление за живущите, които остават без ток и вода по всяко време. Трети пък дори не могат да стигнат до домовете си заради изкопите. 
Заради строителните дейности е спряно уличното осветление, както и пречиствателната станция. Вече близо месец от каналите се носи страшна воня. 

Към днешна дата две улици са без изход заради Весела Лечева. Хората се питат какво би се случило, ако някой има спешна нужда от линейка или пък пожарна. Вероятно ще го изпишат без да им мигне окото, а Лечева разбира се ще излезе суха от водата.
Източник: Уикенд 
 

Весела Лечева докара съседите си до истерия