Ситуацията с Кейт Мидълтън става все по-мистериозна. Припомняме, че в средата на януари стана известно, че принцесата на Уелс е претърпяла мистериозна коремна операция. Още повече, че дворецът обяви това постфактум.

По-късно стана известно, че Кейт е прекарала 13 дни в болницата - и това е много за обикновена интервенция. И според официални изявления Катрин ще се възстанови „поне до Великден“ - тоест до началото на април.

След като Мидълтън беше прибрана от клиниката, дворецът не направи нито едно изявление за нейното състояние. Но в началото на февруари принц Уилям обяви, че няма да може да изпълнява напълно задълженията на баща си, крал Чарлз III, защото трябва да бъде близо до съпругата си. Въз основа на това феновете заключиха, че за здравето на Катрин има още много да се желае.

Вярно е, че на 18 февруари Уилям все пак излезе на бял свят - принцът се появи на церемонията по връчването на наградите BAFTA 2024. И се държеше много спокойно: усмихваше се, флиртуваше с актрисите и по всякакъв начин даваше да се разбере, че с него всичко е наред. Не всички одобриха това поведение, но все пак въздъхнаха: очевидно здравето на Мидълтън се е подобрило

И сега вътрешни хора от двореца повдигнаха малко завесата на тайната. Според тях до момента - от месец и половина - Катрин е на строг режим. Не й се препоръчва дори само да става от леглото.

Уелската принцеса разчита на подкрепа от майка си и сестра си Пипа

Казаха на Кейт, че възстановяването й ще отнеме няколко месеца и че няма да се върне към нормалното си състояние най-малко до Великден, а може би и по-дълго“, каза източникът. „Тя имаше сложна операция и трябва стриктно да следва лекарските указания и да не мърда изобщо, за да не стане по-лошо.“

И  на бавачката на децата си

„Семейството прави всичко, за да се чувства тя комфортно. Домът им е пълен с любимите цветя на Кейт, удобни одеяла и възглавници и любимите й храни“, каза друг източник. И добави, че това, което най-много я тревожи, е майка й Карол Мидълтън - тя буквално не може да си намери място.

„Разбира се, сега им е трудно, защото принцесата на Уелс страда от мистериозна болест“, каза експертът по кралското семейство Камерън Уокър пред списание OK. „Без съмнение операцията, на която се подложи в лондонската клиника, не беше обикновена или планирана интервенция.

Източник: wday.ru