Бизнесменът Васил Божков ще бъде задържан от полицията и отведен при прокурор още с пристигането си в България. Това заяви пред медиите в Бургас вътрешният министър Калин Стоянов.

 

"След като пристигне, се очаква да бъде приведен при съответен прокурор, където евентуално ще се повдигат обвинения, ще се налага някаква мярка за неотклонение", каза Стоянов.

И добави: "Ще бъде задържан".

 

"МВР ще си изпълни задълженията по закон. Това означава, че ще бъде посрещнат и ние ще си изпълним това, което следва да направим като министерство на вътрешните работи", коментира министърът.

 

Вътрешният министър: Васил Божков ще бъде задържан (ВИДЕО)

Самият Божков, който от години се укрива от правосъдието в Дубай, съобщи, че се прибира днес в родината, като посочи и часа - 15.30 следобед.

 

Към него има 19 обвинения, а по досъдебните производства срещу него са разпитани над 200 свидетели, изпратени са 18 броя европейски заповеди за разследване и молби за правна помощ до 17 държави.

 

Изпратена е и молба за екстрадицията му до Обединените арабски емирства, както и още четири молби за правна помощ. Последната – да се яви пред българските разследващи, е от този януари

 

"Днес се прибирам. След всички пречки, които Гешевата прокуратура и другите инструменти ми създадоха. Ще кацна в София около 15:30", гласи съобщението на Божков във Фейсбук.

 

Завръщането в родината му пък е само ден след погребението на публично разстреляния Алексей Петров.

Източник: dir.bg

 ВИДЕОТО МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК