Самолетът с обявения за издирване бизнесмен Васил Божков е кацнал в София, предаде БНТ. Затова потвърди и самият той във Facebook.

В социалната мрежа той написа: Кацнах. Имам среща с бухалките. #БъдетеЗдрави

  

Очаква се той да бъде отведен от екипи на "Гранична полиция", тъй като срещу него има наложена мярка за задържане за срок от 72 часа.

 

Според източници на "По света и у нас" Божков вече е преминал граничния контрол и е задържан.

 

Васил Божков на българска земя: Кацнах. Имам среща с бухалките. #БъдетеЗдрави /на живо/

За прибирането си хазартният бос с 19 обвинения съобщи в своя Фейсбук профил, като публикува и снимка в самолет. Васил Божков е в Дубай от началото на 2020 година, когато започнаха две разследвания срещу него.

 

Срещу Божков има общо четири разследвания. По едно от тях той е обвиняем като поръчител на убийството на Манол Велев, на хазартен бос от Благоевград и на един от атентатите срещу Алексей Петров. Божков обявява завръщането си у нас ден след погребението на бившата барета и точно осем дни сред показния разстрел на Петров.

 

През пролетта на миналата година бизнесменът обяви, че е дал показания, в които уличава в корупция бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и медийната съветничка на лидера на ГЕРБ Севдалина Арнаудова. Малко по-късно Борисов, Горанов и Арнаудова бяха арестувани, а 24 часа след това освободени, без да им бъдат повдигнати обвинения.

Източник: frognews.bg

 

МОЖЕТЕ ДА ГЛЕДАТЕ СЛУЧВАЩОТО СЕ НА ЖИВО ТУК