Ваня Джаферович е бил на крачка от самоубийство заради проблеми в кариерата сиВаня Джаферович е бил на ръба на отчаянието преди четири години

Ваня Джаферович крие доста тъмна тайна от миналото си. Оказа се, че само до преди четири години победителят в Сървайвър е бил на ръба на отчаянието заради края на кариерата си. И дори е мислел за самоубийство, за да се отърве от тежката ситуация, в която се е намирал.

[caption id="attachment_432184" align="alignleft" width="300"]Ваня Джаферович Ваня Джаферович[/caption]

Този факт е известен едва на малцина, при това най-близките му приятели. Какво обаче се е случило? През 2010 година хърватинът е в разцвета на силите си и се радва на добър трансфер в гръцкия "Етникос", където си е уредил солидна заплата.

Точно тогава обаче футболистът къса коленни връзки на дясното коляно по време на тренировка и шефовете на отбора по най-бързия начин разкарват Ваня Джаферович от тима си и той се връща обратно в България. След тежкото възстановяване, футболистът отново подновява кариерата си в Берое, където прави няколко добри мача.

Кошмарният сценарий обаче е повтаря - Джаферович отново къса колянни връзки и травмата му се усложнява. Лекарите са категорични, че хърватинът трябва да спре с футбола. Именно в този момент Ваня Джаферович изпада в дупка. "Не знаех какво ще правя с живота си, винаги съм знаел, че искам да играя футбол, не можех да стана лекар или адвокат или каквото и да е друго", признава Ваня Джаферович, научиха от hotarena.net.

По това време футболистът се затворил в себе си и отказал да контактува както с приятелите, така и със семейството си. Смятал дори да сложи край на живота си. Спасението дошло в лицето на съпругата му Жени, която по това време е приключила участието си в Сървайвър и е едва на 18 години. Именно връзката му с нея измъква Ваня Джаферович от лапите на депресията.