Медиците споделят, че към момента състоянието му е стабилно

Мнозина си задават въпроса какво се случва с главата на Българската православна църква – Патриарх Неофит, след като претърпя инцидент.

В какво състояние е Патриарх Неофит?

Припомняме, че това се случи във вчерашния ден. Тогава Патриарх Неофит падна и си счупи горната част на бедрената кост на левия крак. За щастие към днешна дата патриархът е в стабилно състояние, отбелязват от болницата.

Главата на БПЦ е бил откаран в лечебно заведение, където е бил настанен. Предстои да му бъде извършена оперативна интервенция.

Припомняме, че през 2021 година на Патриарх Неофит му се наложи да бъде настаняван два пъти в лечебно заведение.

Единият път той бе приет в Неврологично отделение, а след това отново бе настанен в болница, но този път за направата на рутинни изследвания.

Негово преосвещенство, който е на 76 години е посетил вчера Богословския факултет. Именно там е паднал, в резултат на което се е "сдобил" със счупен крак.

Очевидци разкриват, че инцидентът се е случил в следобедните часове на вчерашния ден – около 15.30 ч.

Негово Светейшество веднага е бил транспортиран с линейка до болницата. След извършените процедури и направените рентгенови снимки станало ясно, че Патриарх Неофит е със счупване на горната част на бедрената кост на левия крак.

Източник: vesti.bg