Служителите на bTV са разочаровани от новите шефове

Служителите в bTV пропищяха от Венелин Петков и Гена Трайкова.

Доскорошната екранна двойка, която зае ръководни позиции е довела служителите до истерия. От кухнята на bTV издават, че претенциите и високомерието на Венелин Петков и Гена Трайкова са безгранични. Работещите в медията се жалват, че новите условия в никакъв случай не ги ентусиазират, дори напротив – карат ги да вършат работата си през пръсти, отбелязва HotArena.net.

[caption id="attachment_417432" align="alignright" width="300"]Служителите на bTV са разочаровани от новите шефове Служителите на bTV са разочаровани от новите шефове[/caption]

От края на месец април, Венелин Петков зае поста директор на „Новини, актуални предавания и спорт” в bTV, а Гена Трайкова е главен редактор на новините, припомня в. „Всеки ден“. Разгневени служители разказват, че Венелин Петков и Гена Трайкова не са доволни от нищо и непрестанно привикват репортерите, за да им обяснят, че материалите им не стават за нищо. Сериозна критика отнасят и екипите на всички предавания. Всичко това обаче се случва постфактум, вместо да кажат преди ефир какво точно искат да се случи, жалват се из коридорите на bTV. Когато един от журналистите, работещи в bTV направил опит да оспори твърдението на Венелин Петков, той заявил категорично, че е „аксиома в телевизионния ефир”, без дори минимална доза самоирония.

Припомняме, че аксиомата е термин от логиката и е твърдение, което не подлежи на доказване. Иначе казано Венелин Петков смята себе си за съвършен професионалист и това не може да бъде оспорено от никого. Служители на bTV издават, че напоследък поведението му наподобява повече на начетен мутренски бос, който не приема чуждо мнение. Из нюзрума разочаровано подмятат, че старозагорският ерген винаги е искал да стане началник и най-сетне е постигнал целта си.

Що се отнася до Гена Трайкова пък, работещите в медията подчертават, че напоследък вечно е кисела. Един от новинарите дори се шегува, че е готов да се раздели с една месечна заплата, която ще даде на колегата, който я види усмихната. Младите репортери на bTV треперят от ужас, когато бъдат извикани в кабинета на Гена Трайкова или Венелин Петков.