Полша накара всички да изтръпнат с прогнозата, която направи.

Зам.-министърът на отбраната на Полша Марцин Очепа заяви, че през следващите 3 до 10 години съществува сериозен риск от нахлуване на Русия в Полша. В този ред на мисли, Очепа е категоричен, че Варшава трябва да се възползва максимално от оставащото време, за да укрепи колкото може повече армията си.

Той прогнозира, че рискът от война през следващите от 3 до 10 години, наистина е много сериозен.
Според Очепа от огромно значение е това как ще приключи войната на Русия в Украйна. Той смята, че след тоталната война срещу Украйна, Москва ще се нуждае от точно толкова време, за да възстанови отново военния си потенциал.

Поради тази причина Полша планира рекордно високи разходи за армията за следващата година. Става въпрос за над 97 млрд. злоти (приблизително 40 млрд. лева). Отделно от това есе предвижда в отбраната на страната да се вкарат и милиарди от новия извънбюджетен механизъм – Фонд за подкрепа на въоръжените сили.

Междувременно по-рано днес руският държавен глава Владимир Путин хвърли света в шок за пореден път. Той заспа по време на важна среща с правителствени служители. Случката предизвика нова порция догадки по отношение на здравословното му състояние.
Източник: novini.bg

Ужас! Войната идва все по-близо до нас