С всеки изминал ден ситуацията в родните лечебни заведения става все по-абсурдна и трагична.

Без значение от немалкото средства, които текат като река към държавните болници, истината е, че те са в абсолютно отчайващо състояние или поне преобладаващата част от тях. Мизерията в тях се е превърнала в хронично заболяване, а ситуацията е повече от безнадеждна.

Всичко това бива потвърдено и от думите на жена от Перник, която се е сблъскала очи в очи с рушащото се здравеопазване.
Жената разказва, че закарала майка си в Спешното в Перник, а мазилката се срутила на метри от тях. Според нея направо са нужни каски, които да гарантират безопасността на пациентите до известна степен.

Думите й разпалиха коментиращите. Всички те са категорични, че най-добре би било перничани да търсят помощ на 30 километра т родното си място. Казано с други думи – направо да вървят в София и да забравят болницата в Перник, тъй като по думите им от нея нищо не става.

Други пък съветват, ако на човек му е мил животът, направо да хваща пътя към „Пирогов“, тъй като там все пак има някакъв шанс за оцеляване.
Перничанката, разкрила плачевното състояние на Спешното в града заключава, че най-добре би било да си „закрият цирка“, вместо да си мият ръцете всеки път със София и да изпращат пациентите си направо натам. 

За съжаление напоследък лафът „по-добре да си умра сам, не ми е нужен лекар“, става все по-актуален.
Източник: blitz.bg

Ужас в Спешното в Перник (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ)