Китайските власти официално оповестиха за смъртен случай от Коронавирус в страната. Новината идва, след като правителството започна да отменя рестрикциите от началото на декември.

Според официалните здравни власти починалите са 2-ма човека. Те са влезли в регистрите на болните от 3-ти декември насам, когато след 3 годишни драконовски мерки, правителството реши да започне поетапното ми отпускане. Мнозина наблюдатели смятат, че именно строгите мерки са успели да удържат коварната болест до голяма степен под контрол. Дългият период на ограничения обаче доведе до масови протести, които нагнетиха напрежението и имаше много арестувани.

Преди 2 дни чуждестранен пратеник на агенция Ройтерс в Пекин е станал свидетел на доста притеснителна гледка, а именно на много катафалки, превозващи починали към местния крематориум. Също е се натъкнал на ужасяващата гледка с поне 20 чувала с трупове, чакащи съдбата си на пода в траурно предприятие. Към момента агенцията не може да потвърди със сигурност, че става въпрос за починали от Ковид.

Според официалната статистика Китай има малко над 5 200 починали от Ковид инфекцията, което на фона на население повече от 1 410 милиона жители е твърде малък процент. Това предизвиква съмнения на мнозина, че властите не споделят цялата истина.

Източник: blitz.bg

Ужас с трупове по улиците и катафалки с починали в Пекин, вижте защо