Колата на украинската гражданка Мария, пребиваваща във Варна, се оказа брутално увредена със спрей в квартал Чайка. Вандалите използвали оранжев спрей, за да напишат "вън, Z и Путин" по превозното средство.

Близка на Мария сподели този неприятен случай и го публикува в социалните мрежи. Украинката е известна с активната си дейност в общността и нейните доброволни инициативи. Тя съчетава работата си със задачата да отгледа достойно своето дете. Остава неясно защо би станала жертва на подобен акт на вандализъм. Колата е напръскана и по стъклата и по ламарините.

Украинка паркира джипа си във Варна, а като се върна, остана потресена от видяното

Реакциите на хората по случая са смесени и разнообразни. Има хора, които изразяват съчувствие към украинците, бягащи от конфликта в родната си страна, и смятат, че те заслужават подкрепа. В същото време, други изразяват съмнения и критика към финансовата помощ, която се предоставя на бежанците, и сравняват я с тази за българските граждани, които се намират в трудно положение.

Украинка паркира джипа си във Варна, а като се върна, остана потресена от видяното - Снимка 2

Разнообразните мнения възлизат до изразяване на завист и негативизъм към Мария, която се движи с нов джип, което предизвиква контрастиращи реакции в обществото.

Все пак е важно е да се помни, че съпричастността и разбирателството са важни при подобни обстоятелства, и че всеки човек заслужава зачитане и солидарност в борбата си за по-добър живот.

Източник: blitz.bg