Някои от тях категорично отказват да се преместят в държавни бази

Хотелиери от Поморие изплакаха, че украинците са им прецакали предстоящия туристически сезон.

Въпреки, че община Поморие е направила всичко необходимо за оптималното и безпроблемно посрещане на предстоящия летен сезон, се оказва, че е останало едно сериозно притеснение.

украинците

То е свързано с продължаващия конфликт на територията на Украйна. Към момента официалните данни сочат, че на територията на община Поморие в хотели са настанени 716 украински бежанци. По всяка вероятност обаче тяхната бройка надхвърля 1000 души, тъй като има и такива, които са отседнали в жилища, а те не са включени в горепосочения брой.

Кметът на Поморие – Иван Алексиев обаче не скри притесненията си, че голяма част от украинските бежанци няма да могат да бъдат изведени навреме от хотелите, без намесата на държавата. Припомняме, че те имат срок да се изнесат до края на месеца.

Немалка част от хотелиерите се притесняват, че заради украинците сезонът може да пропадне.

Освен това те споделиха и за отлив на резервациите, дължащ се на един основен въпрос. Чуждестранните туристи се интересуват има ли в хотела украинци и дали те са отделени от останалите туристи. Едва, ако получат отрицателен отговор на тези си въпроси, потвърждават резервацията.

В този ред на мисли хотелиерите за пореден път попитаха къде е държавата.

Сериозните им притеснения са свързани и с факта, че не съществува работещ механизъм, чрез който украинците да бъдат изведени от обектите им, без те самите да дадат изричното си съгласие за това. Реално това поставя под въпрос свободните места за активния летен сезон.

Източник: blitz.bg