24-годишният Начо Пантелеев - циганинът, размазал и убил на място футболния треньор Ферарио Спасов, бил тартор на джебчийските банди във Великобритания. На негово подчинение са над 70 групи от крадли, обучени да преджобват жертвите си с хирургическа прецизност. Въпреки циганската си жилка, момичетата били със светла кожа и изрусена коса, обличали се по последна дума на модата и имали вид на богати студентки. Те бръмчали по най-баровските квартали на Лондон  и избирали жертвите си в скъпарски заведения и луксозни магазини.

 

Начо и родата му се подвизавали почти целогодишно на Острова за да контролират подопечните им джебчийки. Макар безработни, Пантелеев и близките му живеели като шейхове. Те произхождали от лясковска фамилия, известна с прякора Манджите. През 90-те години се занимавали с производство на фалшив алкохол и от тогава прякорът им останал. Впоследствие Манджите се специализирали в джебчийски кражби, като работили предимно в Англия.

 

Убиецът на Ферарио Спасов – сводник и тартор на джебчийките в Англия

Жените на целия род също били във Великобритания, където продавали телата си на гурбетчии и мигранти, и дори наели къща в покрайнините на Лондон, където посрещали клиенти на конвейр.

 

Убиецът на Ферарио Спасов – сводник и тартор на джебчийките в Англия - Снимка 2

Другият бизнес, от който идвали парите на убиеца, са телефонните измами. Макар МВР да затегна контрола, от тази дейност още падали добри  приходи като дейността се изместила предимно онлайн, а наетите от Начо хакери прониквали в профилите на хората и после ги изнудвали дебело за да им върнат онлайн самоличността.

 

Убиецът на Ферарио Спасов – сводник и тартор на джебчийките в Англия - Снимка 3

Заради несъответствието между легални приходи и стандарт на живот, Прокуратурата в Ловеч започна финансова проверка на задържания за катастрофата с Ферарио Спасов. Това обяви окръжният прокурор Валентин Вълков.

„Трябва да изясним, ако това лице не работи и няма доходи, откъде се е сдобил с тази кола. Доколкото знам е шофирал и други луксозни автомобили", поясни той.

 

Убиецът на Ферарио Спасов – сводник и тартор на джебчийките в Англия - Снимка 4

На този етап мярката за неотклонение „подписка" спрямо Начо Пантелеев не може да бъде променена, но ако има промяна в хода на разследването за катастрофата, при която загина футболния треньор Ферарио Спасов, може да се мисли и в тази посока. Все още не може да се каже с каква скорост е шофирал подсъдимият, за да убие треньора Ферарио Спасов, но скоростта е много над 100 км/ч. Това каза току що на брифинг пред журналисти окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

Източник: crimesbg.com