15 души са в тежко състояние в болницата, двама от тях са деца

Сериозно заболяване върлува из пловдивско и изправи на нокти местните. 15 души са се разболели от трихинелоза, а за 40 други има съмнения, че носят вируса, тъй като са имали контакт с болните. Всички те са настанени в инфекциозната болница в града, състоянието на част от тях е много тежко. Сред болните има и две деца на 10 и 15 години.

[caption id="attachment_262676" align="alignleft" width="300"]Непроверено месо е причинило трихинелозата в пловдивско Непроверено месо е причинило трихинелозата в пловдивско[/caption]

Директорката на клиниката професор Мариана Стойчева разкри, че оснвона част от болните и заразените са от пловдивското село Храбрино. Всички те са яли месо от домашно прасе и луканка, в която, в последствие се оказало, че има и месо от глиган, което не е проверено от хигиенните органи.

Заболяването протича изключително тежко, разкриват от болницата. Всички пациенти са с висока температура и кръвоизливи и отоци по очите. На заразените ще бъде направена профилактика, за да се избегне, ако е възможно, разболяването им. От лечебното заведение не изключват възможността да има и други заразени, предават от ПИК.

Самото заболяване започва като грип, но предизвиква и сериозни дихателни инфекции.