При все, че сезонът по родното Черноморие е към своя край, трагедиите отново се заредиха една след друга.

Този път трагедията се е разиграла в Поморие, където вчера, малко преди 16 ч. се е удавил мъж.

В Районното управление на полицията в Поморие е получен сигнал в 15.40 ч., че на плажната ивица в местността Буните е станал инцидент. Става въпрос за място, намиращо се между Ахелой и Поморие. 

Става въпрос за мъж с неустановена самоличност, който се е удавил.
Безжизненото тяло на удавника е било транспортирано за аутопсия в отделението по Съдебна медицина към бургаската болница, отбелязват от ОДМВР-Бургас.

Малко по-късно – към 18.30 ч. полска туристка е подала сигнал, че 68-годишният й съпруг е излязъл на разходка и все още не се е прибрал. Жената уточнила, че са отседнали в хотел, разположен между Ахелой и Поморие.

Така станало ясно, че тялото на удавника, откарано в бургаската болница за аутопсия е нейният съпруг. Двамата пристигнали в страната ни на 3 септември като организирани туристи.

Припомняме, че вчера живота си изгуби и 69-годишен спасител. Той е издъхнал при опит да спаси две жени в района на Несебър – Слънчев бряг. Колегите му разкриват, че същия ден въпросният спасител вадил двете жени четири пъти от морето. При последното им изваждане от водата обаче, издъхнал самият той.
Източник: plovdiv24.bg
 

Трагедия в Поморие