Почина майката на Ангел Христов

Трагедия сполетя семейството на единия от братя Галеви.

Майката на Ангел Христов – Искра се пренесе в Отвъдното. Полицейските власти бяха на щрек и дебнеха под лупа дали Христов няма да се появи в Сандански, за да изпрати майка си в последния й път. Възрастната жена така и не успя да зърне сина си, преди да затвори завинаги очите си. Запознати разказват, че жената така и не успяла да преглътне горчивината от това, че не успяла да види единствената си рожба.

[caption id="attachment_265324" align="alignleft" width="300"]Почина майката на Ангел Христов Почина майката на Ангел Христов[/caption]

Припомняме, че братя Галеви изчезнаха безследно в началото на май 2012 година. Очевидци разказват, че на погребението на Искра Христова присъствали много хора – близки, приятели и роднини, но нямало и следа от братята Галеви, отбелязва на страниците си вестник „Вяра”. Полицейските служители в Сандански са били предупредени за погребението на Искра. Никой от тях не очаквал братя Галеви да се появят, но за всеки случай наблюдавали внимателно всеки един от дошлите да се сбогува за последно с Искра, пише Блиц.

Местните жители припомнят, че следите от изчезналите две безценни икони от църквата „Св. Николай” в Дупница водят именно към братя Галеви. Иконите са на Св. Пророк Илия Чудотворец и Св. Йоан Златоуст със Св. Йоан Рилски. Заедно с тях са били откраднати и още 39 икони, които са се намирали на последния горен ред на иконостаса. Иконите са високи повече от метър и са широки около 60-70 сантиметра, поясняват свещеници. Св. Пророк Илия е бил нарисуван с врана, която държи хляб в човката си. Втората открадната икона, в която двамата светци са в цял ръст, е единствената на територията на страната ни, която доказва, че гръцката църква признава за светец Св. Йоан Рилски и дори го поставя наравно със Св. Йоан Златоуст по достойнство.

Някои се чудят дори дали смъртта на Искра не е наказание свише заради престъпните деяния на сина й. Други пък съчувстват на Ангел Христов, който заради престъпните си действия не могъл да се сбогува за последно с майка си, тъй като ако се беше появил на погребението й, щяха да го арестуват.