Войната в Украйна е водена от британски и американски специални части. Това разкрива нова порция секретни документи на Пентагона, които изтекоха в интернет. Според разпространената информация над 50 специално обучени агенти от САЩ и Великобритания са изпратени на ключови позиции по фронта и водят военните действия. Което де факто означава, че не Украйна, а две от големите велики сили воюват срещу Русия.

Новината провокира незабавен отговор от САЩ, които призоваха да не се вярва на всичко, което изтича в медиите. "Голяма част от информацията е силно изкривена", казват още властите.

Министърът на отбраната Лойд Остин заяви, че ще преобърне целия Пентагон и цялата държавна администрация на САЩ, ако е необходимо, но ще намери източника на информация. Нещо повече — той даде да се разбере, че няма да направи компромиси с предателите и те ще бъдат съдени за едно от най-тежките престъпления в САЩ — държавна измяна.

Бившият началник на британската кралска морска пехота генерал-лейтенант Робърт Макгоуан също потвърди, че два пъти английски военни са били в Украйна. Първо, за да гарантират сигурността на британското посолство и да изведат всички от него, а след това през април миналата година, за да гарантират сигурността на част от персонала, който е останал там, за да покрие критичния минимум.

Това, заедно с разкритията, че САЩ са шпионирали Зеленски, дава ясен знак, че ситуацията с войната в Украйна има друго лице. И неслучайно Индия и Китай се въздържат от намеса в конфликта. Що се отнася до американския президент, рейтингът на Байдън продължава да се срива главоломно надолу, а войната с Русия не му помага. Все повече американци симпатизират на САЩ и с нетърпение очакват да върнат Тръмп във Вашингтон, за да се спре конфликта. Скептиците обаче се опасяват, че милиардерът, който симпатизира на Путин, може да помогне за края на войната между Киев и Москва, но да създаде напрежение в друга гореща точка на света — Китай и Тайван...