Търговецът на луксозни автомобили Тони Златков, собственик на "Софавто", получи условна присъда след като се съгласи на споразумение с прокуратурата. В края на май тази година той бе задържан в кв. "Младост" в София, шофирайки баровския Lamborghini Urus на стойност 350 хил. лева, докато е бил видимо под влияние на алкохол. Дрегерът на полицаите е отчел 1,48 промила, а кръвната проба в УМБАЛ "Св. Анна" потвърдила 1,41 промила.

Автомобилът е иззет от органите на реда, но тъй като се води на автокъщата, а не лично на Златков, той трябваше да плати глоба в размер на 350 000 лева. Въпреки това, чрез споразумението с прокуратурата, Златков успя да избегне рекордната глоба и получи условна присъда с пробационни мерки.

Тони Златков е баща на Адриан Златков, който бе отвлечен през 2017 г. в с. Герман, близо до София. Похитителите инсценирали полицейска проверка с фалшив патрулен автомобил. Адриан прекара 11 дни в плен, докато баща му плати откуп. Година след отвличането, Ивайло Борисов – Ториното, шофьорът му Мартин Марков, Георги Джамбазов и Здравка Стефанова бяха обвинени като съучастници на неизвестните извършители, които отвлекли Адриан. Те бяха подведени под отговорност за осигуряване на автомобила, с който Адриан бил отвлечен, а записи от камери показаха как те оставят возилото за пребоядисване и поставяне на фолио.

Източник: narod.bg