Жена се хвърли пред влак в Софийското метро

Тежък инцидент в Софийското метро беляза първият ден от новия месец.

При инцидента в Софийското метро, който според първоначалната информация се е случил броени минути след 8 ч. сутринта, е пострадала 37-годишна жена. Младата жена се е хвърлила пред влак на Столичното метро в резултат, на което е ранена. Случката се е разиграла на станцията на метрото в кв. „Надежда”. Сигналът в полицейското управление е подаден две минути след 8 ч. на мястото веднага са били изпратени представители на полицейските власти, както и медицински екип.

[caption id="attachment_429174" align="alignright" width="300"]Жена се хвърли пред влак в Софийското метро Жена се хвърли пред влак в Софийското метро[/caption]

Очевидци разкриват пред Нова тв, че когато се хвърлила пред влака, жената крещяла, че не иска да я спасяват. Въпреки изричното й желание, спасителите успели да се доберат до нея и я отвели. Според информацията към момента, животът на младата жена е извън опасност, а нараняванията й са повърхностни. Заради инцидента за известно време са били спрени влаковете на Софийското метро, но това не е довело до сериозни обърквания в трафика и не се е получило натоварване. Все още се изясняват причините, които са подтикнали младата жена към опит за самоубийство.

По-рано днес изпълнителният директор на „Метрополитен” инж. Стоян Братоев заяви в ефира на сутрешния блок на радио „Фокус”, че предстои интервалът на столичното метро в пиковите часове да бъде скъсен през следващата година. Към днешна дата влаковете се движат през 3,5 минути, а от 2015 година този интервал ще е 3 минути. Към момента разширението на метрото върви по план и се очаква да приключи в срок, който изтича през април 2015 година. Братоев уточни, че участъкът до летището вече е изпълнен на 84% и се очаква до края на месеца, напредъкът да е повече от 90%. Той изрази надежда, че след Нова година в този участък ще има за довършване само монтажни работи, настройка на апаратурата и изпитания, които ще продължат до края на март 2015 г., пише pik.bg.