Тези дни цялата страна се развесели от тази нелепост – наградата „Рицар на годината“, която бе връчена на вицето Илияна Йотова от ген.-майор и пръв тамплиер Румен Ралчев, както и снимки от бала на рицарите, който се проведе наскоро.

 

Макар тамплиерите да са уж тайно общество, сбирката им не се отличаваше по абсолютно нищо от заводски банкет от времената на соца, в това число и с пърхащите покрай масите малки балеринки. Кичът е толкоз потресаващ, че събуди подигравки и снизхождение, вместо очакваната възхита.

 

Покрай заслужените подигравки над новоизлюпените „благородници“ и „благороднички“, наметнати с бели чаршафи и огромни бутафорни мечове в ръка, които са по-удачни

за изминалия Хелоуин, доста хора с изумление разбраха, че у нас са се завъдили наследници на страховитите монаси войни от Средновековието. Нещо повече, по официални статистики България е на първо място в света по брой тамплиери на глава от населението, а като обща бройка сме втори в света, веднага след САЩ. И това, ако не е повод за национална гордост! Друг е въпросът какво общо имат тукашните „рицари“ с тамплиерите, чийто орден е закрит от Ватикана преди близо хиляда години.

 

Тайни общества се наместиха във властта

Този исторически факт не пречи на хора с яки комплекси да си създадат подобно сдружение, което определено изглежда карнавално, но пък покрай него видимо се чувстват значими и си градят полезни връзки и познанства. Преглед на редиците на нашенските тамплиери показва, че всякакви одиозни фигури – главно бивши ченгета, но също и виден внедрител на каптагона в производството на някогашната „Фармация“, популярна в медиите гадателка, журналисти, бизнесмени, банкери и дори юристи, са се наметнали с белите чаршафи на псевдоблагородници. Дори другарката Янка Такева – несменяемата шефка на учителския синдикат, се изживява като тамплиер!

 

Начело е, разбира се, рицарят на плаща от Държавна сигурност Румен Ралчев. Ръководството на бутафорните бг тамплиери явно не е достатъчно за егото му, затова той се представя и като академик. Титлата му, разбира се, не му е издадена от БАН, а от някаква измислена академия от Москва, която срещу 2-3 хил. долара може да накичи с помпозни китапи и хора с основно образование.

 

Тамплиерите далеч не са единственото менте в сферата на рицарството.

Колегите им от „Орден на св. Йоан, Рицари на Малта – Велик Приорат България“ не им отстъпват по грандомания. Те са сравнително ново общество, регистрирани са през 2019 г. от световно неизвестните лица Иван Ганчев, Занка Ганчева и Петър Събев. Тримцата имат претенция да са представители в България на оригиналния католически Малтийски орден, който има над 9-вековна история и дори е в дипломатически отношения с България. При това Малтийският е най-древният рицарски орден, оцелял до наши дни, той е признат от Ватикана и ООН.  Затова с основание представителите му у нас протестират преди време срещу ментето пред Външно министерство. „Като единствени и официално признати представители у нас на Малтийския орден сме дълбоко огорчени от подобни фалшификации и употреба на чужди имена и символи“, пишат официалните представители.

 

Бърза проверка показва, че у нас въобще не е минала модата да се основават рицарски ордени, при това много от тях под руска егида. Навъдили са се вече цяла дузина подобни формации, а сред тях се пъчи и някакъв „Орден Туле“, регистриран в Габрово, който явно има претенции да е наследник на тайното масонско братство, довело на власт навремето Адолф Хитлер. Габровските функционери обаче се правят на три и половина и пишат, че са наследници на „старинен френски орден“.

 

На страницата си тукашните „нацита“ обаче не са обявили името на своя фюрер, но пък събират дарения за различни каузи! Всъщност дейността им се изчерпва с това, друг е въпросът, че според отчетите им нямат нито един лев приход. Или не се е намерил будала да им дари, или пък става въпрос за афера тип „Хелп карма“, твърдят запознати.

 

Като оставим настрана абсурдните претенции за „аристократизъм" на нашите рицари, пръкналите се ордени са по-скоро филиали на масонски ложи, които се прикриват зад бутафорни плащове, мечове, гербове и всевъзможни подобни аксесоари и измислени ритуали.

 

През годините на прехода обаче няма известен политик или бизнесмен в България, който по един или друг начин да не се окаже свързан с масонството. При управлението на Румен Радев тази тенденция направо ескалира – Президентството се превърна във филиал на проруската пловдивска масонска ложа „Слънце“, начело с другаря Георги Гергов.

 

В медиите подробно и много пъти са описвани назначенията, които се прокарват от видни масони като президентските протежета, официално секретар и съветник, Николай Копринков и Пламен Узунов, станали нарицателни имена за клиентелизъм, завладяване на властови позиции и преразпределяне на милиарди левове.

 

И това не е случайно, понеже масонството у нас от уж тайно философско движение отдавна се е превърнало в организация на ченгета от бившата Държавна сигурност и хора със съмнителна репутация. Всички те обичат да се афишират като новия български елит, новите благородници и дворяни. Чрез ордени и ложи тези позамогнали се хора демонстрират, че са не само първи по пари, но и имат смешните претенции да са духовни предводители на нацията.

 

Вместо извисяващи ритуали на сбирките на тези лица се разпределят назначения, обществени поръчки, еврофондове и дори се уточняват присъди, въпреки че тайните общества са забранени за лицата от съдебната власт. Масони например спасиха Костя Копейкин от съд заради неясните му доходи и съмненията, че субсидията на „Възраждане“ не се харчи по предназначение. Костадинов, да припомним, преди да спечели нужния брой гласове, които осигуряват на партията му 1.6 млн. лв., винаги се изкарваше върл противник на държавното финансиране за партиите. Дори се кълнеше, че ще се откаже от парите.

 

Разбира се обещанието му се оказа от ден до пладне. И през ум не му мина дори да върне милионите. Вместо това новоизлюпеният русофил веднага, след като партията му се класира на изборите, рязко се замогна и замени панелката в крайния варненски квартал „Кайсиева градина“ с баровска вила за над 250 бона, нова кола, плюс кокетен апартамент на съпругата му в центъра на морската столица. При това забележете – Без да тегли ипотечен кредит, макар по същото време да получава едва 740 лв. заплата като уредник в Археологическия музей в морския град.

 

Странното замогване на Костадинови предизвика интереса на прокуратурата, но Копейкин обяви, че от 2018 г. бачка и като юрисконсулт с огромна заплата в столичната фирма на бизнесмена Десислав Дионисиев. Любопитно е, че освен работодател на Копейкин, Дионисиев му е началник и по масонска линия, твърдят запознати.

Десислав Дионисиев е шеф на промосковската ложа „Мистериите на траките”, в която се навъртал и Костадинов. Дали това е вярно, или е само слух, няма как да се провери, защото масоните ревностно крият своите членове.

 

Ложата на двамцата, казват запознати, била част от масонските структури, които се ръководят от Георги Гергов – почетен консул на Русия в Пловдив. В тайните общества под контрол на Гергов, който при това е и руски гражданин, на практика са приютени всички известни български русофили, начело с обкръжението на президента Румен Радев.

 

В масонските ложи подчинените на Георги Гергов и Десислав Дионисиев, обаче са засечени и други кадри на „Възраждане“. В тях например се подвизава Виктор Папазов – икономическият експерт на партията. В медиите той се афишира като основател на Първа българска фондова борса“, но трябва да уточним, че е създадена с парите на „Мултигруп“, а самият Папазов години наред е сочен за дясна ръка на Илия Павлов.

 

Както е известно, шефът на „Мултигруп“ приживе достига до най-високата 33-та степен в масонството. Случайно или не, но никоя компания не може да се мери с „Мултигруп“ по брой свободни зидари, концентрирани на едно място. Някои от тях вече са на оня свят – като видния мултак Димитър Калчев, реститут, бивш кмет на Русе и министър в правителството на Симеон. Той също е масон от 33-та степен и умира на 62 години, броени месеци, след като е достигнал това най-престижно ниво. До същата степен стига приживе и друг знаков бизнесмен от времето на прехода, също покойник – Емил Кюлев. Той обаче е зидар от ложата на бизнесмена Валери Митков, чиято фабрика „Миждур“ се взриви и буквално изпари във въздуха 15 души. Митков също е 33-та степен масон. Той официално се води „Велик майстор“ във „Великата Ложа на Старите Свободни и Приети Зидари на България“.

 

Преди да бъде застрелян, известният от криминалните хроники бизнесмен Борислав Манджуков, чието убийство остава загадка и досега, е от ложата на Валери Митков. За Младен Михалев – Маджо също се твърди, че е сред видните масони, издигнали се до най-високите нива в йерархията на ложите. Според запознати обаче още преди 4-5 години Маджо се оттеглил от българското „зидарско братство”, осъзнавайки цялата несъстоятелност на родна почва.

 

В списъка на членовете на ложи от години се поставя и покойният експремиер Андрей Луканов. До края на живота си обаче той упорито отрича, че е в редиците на свободните зидари.

„Това е една чутовна глупост, която беше измислена от кръжеца около Жан Виденов. Нито съм масон, нито знам какво означава това“, коментира Луканов малко преди да го убият.

 

Първият високопоставен юрист, за когото се заговаря, че е масон, е Борис Велчев. Когато го избират за главен прокурор, в медиите се прокрадва информация, че е замразил членството си в ложата. Самият Борис Велчев тогава измърморва, че не членува в тайна организация. 

 

За разлика от него обаче бившият правосъден министър и настоящ адвокат Антон Станков призна, че е масон. Той обясни, че членува във Великата ложа на старите свободни и приети зидари. Допълни, че се гордее с този свой избор, който направил още в далечната 1999 г. Днес Антон Станков е адвокат и може да членува, където поиска.

 

Друг известен адвокат – Менко Менков също не крие принадлежността си към масонството. Той е в ръководството на ложата със засукано име „Пълноправна символична ложа на старите свободни и приети зидари Захари Стоянов“.

 

Бившият зам.-министър на правосъдието в кабинета на НДСВ – покойният Маргарит Ганев, също не крие приживе, че е масон. Неговата ложа „Братство и чест“ дори е регистрирана в апартамента му в столицата. В нея членува и бивш шеф на ДАНС Петко Сертов. 

„Братство и чест“ е член на Великата ложа на старите свободни признати зидари на България, чийто велик майстор е Румен Ралчев, който навремето е шеф на охраната на Тодор Живков, а днес е академик-бизнесмен с разнообразни интереси в различни сфери.

 

От години с тамплиерските структури се свързва и друго светило на правото – бившият ръководител на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов. Той обаче категорично отхвърля каквито и да е връзки с тайни общества. Масон, казват, че е и бившият омбудсман Константин Пенчев. Според запознати той влязъл в братството още преди години, когато бил шеф на върховния административен съд. Виден зидар е и неговият предшественик покойният Гиньо Ганев.

 

Списъкът на видните масони, свързани с правосъдието у нас, няма да е пълен, ако не споменем и съдебния лобист Красимир Георгиев – Красьо Черния. За него също се твърди, че е брат масон. Всъщност Красьо Черния става един от най-младите зидари. Приели го в братството, когато бил едва на 24-годишна възраст. Днес бил на високите нива в йерархията.

 

Бившият спортен министър Красен Кралев, също е зидар. Преди 2-3 години, във всеки случай преди Путин да нахлуе в Украйна, според очевидци Кралев се появил в Москва, заедно с Валери Митков. Двамата били специални гости на братушките московски масони и дори участвали в ритуали с тях.

 

През последните години според запознати известни масони правят неистови усилия да обединят нашите ложи с руските, като всичко това е добре подплатено с хубави пари от Кремъл. Сред радетелите за такова обединение при това е не само одиозният Георги Гергов, но и бизнесменът Валери Митков.

Той дори дефилира на масонски ритуал в Истанбул с руското знаме в ръце.

 

След това, противно на законите на световното масонство, Митков „инсталирал" в България, както гласи официалният термин, 3 ателиета на Върховния съвет на Стария приет шотландски ритуал на Русия.

Запознати са категорични, че тази структура въобще не е приета в световното масонство. Затова пък е повод от Москва да пристигне делегация, начело с някой си Назим Азизов, велик ковчежник на ложата, чието седалище се намира на „Лучников переулок“ 2 в Москва. Въпросният Азизов бил с най-високата 33-та степен, а като ковчежник разпределял парите. Според добре информирани източници въпросният Азизов е тясно свързан с кръгове от руския елит, които стигат до самия Путин. Затова няма никакво съмнение, че масонството у нас играе до голяма степен и ролята на 5-а колона на Кремъл, коментират запознати.

 

По време на визитата си в София, Азизов бил представен на известни

 наши политици, магистрати и бизнесмени. Той самият, както и другите руски зидари дали всичко от себе си, за да привлекат към каузата си широк кръг влиятелни лица, сред които и влиятелни държавници. И явно са успели, ако съдим по онези толкова смешни и нелепи снимки от бала „Рицар на годината”, сред които се виждат откровени симпатизанти на Кремъл, които при това не крият ориентацията си на изток.

 

„Затова да не се чудим, че България е залята. от руска пропаганда и Кремъл бележи успехи в информационната война по всякакви канали. Често за това помагат и известни зидари. Както е известно, те са се настанили и на върха на държавното управление и дори не крият връзките си с тайните общества", коментират запознати.

Източник: Уикенд, crimesbg.com