Татяна Дончева е категорична, че съдебната система е парцелирана

Председателят на „Движение 21” Татяна Дончева направи скандални разкрития за съдебната система.

Татяна Дончева твърди, че съдебната система е парцелирана между масонските ложи и бизнеса. Тя потвърди мълвата, че всеки, който получи апетитен пост, е длъжен да се отблагодари след това. Лидерът на „Движение 21” е категорична, че съдебната система се нуждае от спешни реформи, а Висшият съдебен съвет трябва да подаде оставката си. Според нея е особено важно в действията на съдебната система да има последователност.

Татяна Дончева отправи упреци към медиите на олигарха Иво Прокопиев и по-конкретно към журналиста Петьо Блъсков. Тя изрази разочарованието си от факта, че вестникар от зората на демокрацията, какъвто е Петър Блъсков се е поставил в такава прислужническа позиция и си позволява да говори за това какво е било правосъдието преди и след 10 ноември. Татяна Дончева е особено разочарована от коментара на Блъсков по адрес на съдия Попов, който според нея е бил изключителен професионалист.

Що се отнася до разпределението на делата, лидерът на „Движение 21” посочи, че това явление е отскоро. По повод на поисканата оставка на председателя на СГС (Софийски градски съд) Владимира Янева заради скандала, който се заформи около съдия Румяна Ченалова, Татяна Дончева посочи, че обстановката в съда и начина, по който се извършва разпределянето на делата се знае най-добре в колектива.

Не бе подмината и темата с мистериозното изчезване на Петко Сертов, от когото няма и следа вече десети ден. Татяна Дончева бе категорична, че е излишно да коментира случаят, който в последните няколко дни се превърна в тема номер едно в държавата. Според нея коментарите нямат нищо общо с действителността и всеки трябва да е наясно, че това, което се твърди е в резултат единствено на спомени от прочетеното в пресата. Тя посочи, че не вярва на нито една от думите, които се коментират по този случай в общественото пространство, пише pik.bg.