Според мълвата, идеята за създаване на собствена партия е на управляващия съдружник в NEXO Антони Тренчев, който никога не е крил своите политически амбиции.

Припомняме, че той бе депутат от „Реформаторския блок“ в 43-то НС, издигнат от партията на Меглена Кунева.

 

След разпускането на парламента стана един от учредителите на партия „Волт“ на Настимир Ананиев, която до неотдавна бе мандатоносител на ПП.

Антони Тренчев загатна лично пред Лора Крумова за бъдещата партия на NEXO.

Тарикатите от NEXO правят собствена партия през есента

Запитан за даренията на служителите в компанията от по 20 000 лв. за „Да, България“, Тренчев отвърна, че е горд от гражданската позиция на работещите в компанията и загатна, че така се създават нови партии – събират се съмишленици и си говорят по общи теми. 

 

Смята се, че след събитията от средата на януари, Тренчев е успял да убеди съдружниците си от компанията за нуждата от създаване на собствен политически проект.

Според неофициалните твърдения, Ананиев вече е избран за координатор на бъдещата политическа партия, която ще бъде регистрирана най-късно през есента. Със сигурност ще пропусне извънредните парламентарни избори, които бяха насрочени за 2 април.

 

От NEXO нямат намерения да купуват партия, а да регистрират нова политическа формация, което, както сами се досещате отнема време. Планират в листите им да попаднат непознати и предимно неопетнени от политиката хора от областта на IT сектора и неправителствени организации.

 

Няма никакво съмнение, че партията ще се позиционира в десния сектор и ще настоява за промяна в правосъдната система и икономически растеж чрез приемане на криптовалутите като разплащателно средство в страната и данъчни облекчения за инвеститори в IT сектора. Това издават запознати със стратегията на криптомилиардерите от NEXO.

 

Неофициално твърдение гласи, че от компанията са много разочаровани от лидерите на ПП Кирил Петков и Асен Василев, както и от „Да, България“, които не ги защитили след полицейска акция, а вместо това предпочели да се снишат и отричат всякаква връзка с дружеството.

 

Мълвата носи, че само преди няколко месеца Антони Тренчев получил предложение от ПП да стане кандидат за кмет на София. Ананиев, чиято идея е тази, я промотирал пред Кирил Петков. Антони Тренчев обаче категорично отклонил предложението под претекст, че предпочита да развива бизнеса с криптовалута, който му носи баснословни печалби. . 

 

Публична тайна е, че в момента като евентуален кандидат за кмет на столицата, подкрепен от ПП се сочи основателят на „Телерик“ – милиардерът Васил Терзиев.

Източник: Уикенд