Тълкувателите на предсказанията на Нострадамус твърдят, че Краят на света е близо

Тълкувателите на великия пророк Нострадамус всяха нов смут сред обществеността.

Те твърдят, че през следващата година близо 1/3 от населението на Земята ще погине, а след края на годината, континентите ще започнат да се цепят. Най-новото тълкуване направено на четиристишията на Нострадамус хвърли за пореден път в смут феновете на предсказанията му. Един от изследователите на пророка – Александър Лазарев, човечеството се приближава все повече и повече до последните времена, които са описани в Библията.

[caption id="attachment_432980" align="alignright" width="300"]Тълкувателите на предсказанията на Нострадамус твърдят, че Краят на света е близо Тълкувателите на предсказанията на Нострадамус твърдят, че Краят на света е близо[/caption]

Нострадамус е кодирал в четиристишията си предсказания, че Апокалипсисът ще бъде близо, щом тези три събития се изпълнят. Според тълкуванията на Лазарев, първото знамение за Края на света е Третата световна война, който ще се води с обеднен уран или химически бомби. В глобалния конфликт може да бъдат включени и подривни средства като икономически саботажи, тероризъм, сриване на финансови борси и др.

Втората поличба на Нострадамус за Края на света е наречена „Изчезване на Рим и Ватикана”. Едно от тълкуванията гласи, че това може да стане реалност след глобален катаклизъм, който ще потопи под вода малката държава. Другото възможно тълкувание гласи, че изчезването на Рим ще е в резултат на сериозния отлив на миряни от лоното на католицизма. Все по-настойчиво се носи мълвата, че се готви или вече е в под покушение над главата на Римокатолическата църква, което ще доведе до изчезването им.

Според предсказанията на Нострадамус, животът на Папата е в опасност. Феновете на тази конспирация са категорични, че Папата вече е бил тровен от кардиналите заради орязаните им парични привилегии. Из форумите в мрежата преобладават коментарите, че на Коледната меса главата на Римокатолическата цървка изглеждал грохнал. Дали обаче великият пророк Нострадамус е видял точно това, само бъдещето ще даде категоричен отговор.

Третото апокалиптично предсказание, което му се преписва е разцеплението на плочите на Азия и Европа. Очаква се това събитие да се случи между 2015 и 2050 година.