Източник от Министерството на отбраната споделя, че служителка от Военния информационен център е в процес на подготовка да поеме ръководството на армейската телевизия. Силвия Сиракова-Гвозден, обаче, е в процес на разследване от Военната прокуратура поради представянето на фалшиви отчетни документи за фиктивни командировки, които са използвани за снимане на документални филми за ВТК. Според информатор, дестинациите, декларирани пред Министерството на отбраната, са в Румъния, Северна Македония и градове в североизточна България – Добруджа.

Тагарев, тръгвай си! Проверявана от прокуратурата за злоупотреби става шеф на военната телевизия?

Според информация от разследването, Силвия Сиракова-Гвозден, която претендира за позицията на ръководител на телевизията, имала достъп до медийния архив, откъдето взимала стари кадри и ги представяла като нови снимки. За да осъществи тази схема, тя принуждавала служителите от военните клубове и хотели, като тези в Шумен, Казанлък и Велико Търново, например, да участват като фалшифицират командировки.

Военните прокурори обаче установили чрез системата на контрол върху движението на автомобили (ТОЛ), че служебният автомобил, с който Силвия Сиракова-Гвозден и нейният уж пътували не е минавал през районите, в които тя е декларирала присъствие и дейност по заснемане.

Решението дали въпросната дама ще поеме позицията във Военния телевизионен канал зависи от министъра на отбраната Тодор Тагарев.

Експертът с московска диплома и НАТОвски орел трябва да бъде незабавно уволнен от правителството, тъй като е в конфликт на интереси - докато управлява Министерството на отбраната, той съди същото за 50 000 лева.

Източник: narod.bg