Продуцентът на сериала „С река на сърцето“ – Светлин Нейнски повдигна завесата около личния и професионалния си живот.

Откакто са започнали снимките на хитовия сериал, целият екип се е изнесъл да живее във Видин. Старае се той също да е на терен, а с Мартин Макариев водят спорове винаги, когато е нужно. Твърди, че неговата работа е по-скоро мотивационна и е свързана с разговори с актьори и режисьори. 

За момента все още не е ясно дали ще има втори сезон на сериала, но са си оставили вратичка за такъв, ако нещата потръгнат. В крайна сметка тежката дума има рейтингът, но според Нейнски на този етап резултатите са окуражаващи.

Малцина са наясно с факта, че Нейнски се е занимавал с износ на вино преди години. Отначало бизнесът вървял повече от добре и доста помогнал на винарна във Велико Търново. Най-големият проблем на винопроизводителите е, че не могат да задържат качеството на една марка в продължение на години. Към днешна дата основното му занимание е свързано с инвестиционен бизнес и за него работят около 60 човека.

От 2009 г. е женен за бившия външен министър Надежда Михайлова, днес Нейнски. Към днешна дата тя е в САЩ. По този повод Светлин Нейнски споделя, че това е най-дългата им раздяла откакто са заедно. 
По повод 60-я й юбилей, Нейнски я изненадал с обиколка на Флоренция и този път усетили много от местата по различен начин. 

За 13-годишния си брак не са имали трудности в отношенията и все още са лудо влюбени един в друг.
Летата се събират с общо четирите дъщери – две негови и две нейни от предишните бракове. Надежда Нейнски омъжи малката си дъщеря през лятото и сега компанията е още по-голяма.

Твърди, че с бившата си съпруга, както и с бившия мъж на Надежда, са в добри отношения и не извръщат главите си настрани, когато се видят. Като най-тежкия момент в личен план определя решението за развод, което било взаимно и не е било съпътствано от скандали. Споделя, че просто настъпил момента, в който с бившата му съпруга Мира Лазарова не могли да дадат един на друг това, което очаквали.

Откакто са заедно с Надежда, се променят един друг и вървят заедно напред. Признава, че заслугата да започне да гледа по-задълбочено на нещата, е изцяло нейна. 
Определя себе си като изключително емоционален човек, който обаче съумява да се владее. Случаите, в които избухва е за кратко, а и винаги търси причината първо в себе си. 

Има две катастрофи зад гърба си. За втората твърди, че имал пророчески сън – години преди нея сънувал странен сън, че пътува сам в автомобила по планински път, изпуска завой и тръгва към пропастта. 

Тръгвайки със семейството си от Пампорово, и на един от завоите автомобилът пропаднал в 7-8 метрова пропаст. За щастие всички се разминали невредими, а колата била сякаш някой я бил поставил над  замръзнала река.

Последният обир в дома им бил като на кино – прекъснати комуникации и електричество, всичко разпиляно, а на масата обирджиите отворили бутилка вино и сипали в две чаши. Единствено в стаята на децата не били влизали.
Източник: Уикенд 
 

Светлин Нейнски: Получих предупреждение – някой влезе вкъщи и наля вино в две чаши!