Категорични са, че държавата не е на премиера

Срещата на Кирил Петков с превозвачите завърши със скандал.

Безуспешни се оказаха опитите на управляващите да потушат напрежението сред работодателските организации и превозвачите.

<strong>Превозвачите гневни: Кирил Петков ни изгони</strong>Представителите на превозвачите си тръгнаха от залата едва 30 минути след старта на преговорите.

Те бяха категорични, че протестите им ще продължат. По всяка вероятност от 10 май ще бъдат спрени и автобусните превози.

Днешната тема на срещата е била антикризисните мерки, които предстои да се обсъдят. Те се жалват, че им било заявено само, че са поканени там, за да ги изслушат. Именно това нагнети допълнително напрежението сред представителите на транспортния бранш.

Йордан Арабаджиев от СМП бе категоричен, че исканията им са свързани само с овладяването на икономическата криза и инфлационните процеси.

Подчерта, че не са отишли, за да си говорят общи приказки. Имат конкретни цели и искания, които да бъдат изпълнени.

Миглена Милтенова , която е председател на КАП сподели възмутена, че им било заявено, че в кабинета на Кирил Петков той определя какво и как ще се говори и ако това правило не им харесва могат да напуснат. Те не са изчакали да бъдат подканени втори път и направо напуснали.

Тя бе категорична, че държавата не е на Кирил Петков. Самият факт, че премиерът си е позволил да ги изгони, е скандален.

Източник: trud.bg