В последно време все повече осъзнаваме, че не трябва да подценяваме проблемите на безводието. 

Това, което става сега в Своге, от години го има в стотици български селища. А мерки българинът не взема и неглижира и подценява засушаването. А то е налице не само у нас – южните страни на Европа също са пропищели. Твърди се, че такова засушаване не е имало от 500 години, а в Испания някои говорят, че такава суша не се помни от 1200 години насам.

Тук отново се припомняме мрачните пророчества за безводието на Нострадамус, Едгар Кейси и дори на Ванга, която твърди, че ще дойде време, когато златото ще е по-малко ценно от питейната вода.

Какво е имала предвид петричката пророчица обаче?

В други нейни изявления четем, че водата ще стане по-скъпа от черното злато. Значи е имала предвид вероятно петрола, както и питейната (сладката) вода, а не солената от океаните и моретата.
Ванга не може да даде обяснение за причините, които ще родят това безводие, като уточнява само, че така е писано и така ще стане… Пророчицата дава и светъл лъч за България, като казва, че страната ни има достатъчно питейна вода, стига обаче да не я продава. Утре на нашите политици може да им хрумне да я заменят с газ, примерно… Е, тогава ще се отопляваме на газ, но чешмите ни ще са сухи.
Източник: „Уикенд“

Страшното предсказание на Ванга за водата е напът да се сбъдне