Гъстият черен дим се стелел по плажа в продължение на 20 минути

Нещо страшно се случи на плажа в Китен.

Изгорял е последният бар на плажа, разположен в къмпинг Юг, предаде Българското национално радио.

Страхотия на плажа в Китен (ФОТО)

В социалните мрежи бяха разпространени страшни кадри, които накараха мнозина да настръхнат. На тях се вижда гъстият черен дим от заведението, в което според разкази на очевидци гърмели и газови бутилки.

В продължение на 20 минути плажът в Китен бил покрит от гъст черен дим. С потушаването на пламъците се борили няколко екипа огнеборци. Преди пристигането им в потушаването на огнената стихия се включили местни жители и туристи с пожарогасители.

Цяло щастие е, че няма пострадали в резултат на огнената стихия. Отначало бе разпространена информация за изчезнало детенце на 5 години, но по-късно то бе открито невредимо от родителите си.

Предполага се, че пожарът е тръгнал от кухнята на бара.

Междувременно пък на плажа в Царево са били изправени пред друго сериозно предизвикателство. В близост до централния плаж е открита противопехотна мина и районът е бил отцепен.

Министерството на отбраната разкри, че специализираните екипи от състава на Военноморските сили са реагирали на два сигнала през вчерашния ден за открити невзривени боеприпаси по Южното Черноморие. Предприети са нужните действия по обезвреждането им.

Източник: vesti.bg