Образувано е следствено дело по случая

След хилядите изцепки на джигити на пътя се оказа, че джигитът, който помете дете, е служител на реда.

Директорът на видинското ОДМВР – ст. комисар Петър Коцин е разпоредил със заповед дисциплинарно производство срещу полицай от участък Арчар към видинското районно управление.

Към момента служителят е отстранен от длъжност като по случая е уведомена прокуратурата, отбелязват от Би Ти Ви.

При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е станало ясно коя е колата, блъснала детето. Припомняме, че в сряда вечерта, броени минути след 19 ч. във Видин бе пометено 8-годишно дете. Причинителят на тежкия инцидент е избягал от местопроизшествието.

По-късно става ясно, че зад волана на автомобила, помел детето е бил 41-годишен полицай от Видин.

Въпросният служител е с петгодишен стаж в системата.

По описа на Окръжен следствен отдел към Окръжна прокуратура – Видин е образувано следствено дело.

Междувременно стана ясно, че 13-годишно дете се бори за живота си, след като бе пометено от автомобил, управляван от 19-годишен младеж.

И в този случай виновникът е избягал от местопроизшествието, но органите на реда са го задържали няколко часа след извършеното престъпление. Този случай е от Брегово.

В хода на разследването колата, причинила инцидента била открита изоставена в покрайнините на града. 19-годишният водач има стаж зад волана едва шест месеца. Той е бил намерен в дома на дядо си и е задържан за срок от 24 часа. Тестът с технически средства е открил наличие на алкохол и наркотици.

Източник: blitz.bg