На тържествена церемония в клуб „Журналист“ на 11.11.2022 г. вечерта, Съюзът на българските журналисти (СБЖ) връчи своите Годишни национални награди на най-достойните сред достойните в професията. Водещи на събитието бяха журналистът Ивайло Диманов и поетесата Мария Радкова.
„Стана добра традиция в края на всяка година СБЖ да връчва своите високи отличия на най-добрите в гилдията през изминалите 12 месеца“ – така водещият на церемонията Ивайло Диманов откри вечерта на наградите. В характерния за него поетично-артистичен стил той направи равносметката на действителността по света и у нас чрез най-актуалните събития, позовавайки се на световни и нашенски медии. И с остроумни встъпления той даде старт на празника, белязал с ведро настроение и дълбоко нетърпение изпълнилите залата на клуб „Журналист“ – номинирани и гости на събитието.
Преди да обяви първите наградени Ивайло Диманов вдигна градуса на настроението, казвайки, че за „всички онези номинирани, които, за съжаление, няма да получат награди, ще съм виновен аз, а за всички спечелили награди е виновен Управителният съвет“. Заедно с другата водеща – поетесата Мария Радкова, двамата представиха номинациите в различните категории.
„Добре дошли на нашия празник – връчването на Годишните награди на СБЖ“ . С тези думи председателят на СБЖ Снежана Тодорова откри церемонията по награждаването.
„Днес ще чуете имената на тези, които са предложени и номинирани от колегите в своите дружества и които след много сериозно обсъждане и голяма конкуренция бяха одобрени от Комисията по професионално-творческите въпроси на СБЖ, с председател Ивайло Диманов, и от Управителния съвет на Съюза. Имената, които днес ще чуете, са на журналисти, направили много за журналистиката, защото, както всички знаем, журналистиката е професия за хора с характер. Журналистите са тези, които отстояват истината с цената на жертви понякога от тяхна страна, а дори и със сериозни наказания. Те са честни и достойни хора, които за щастие съществуват и днес вие ще чуете имената им.“ – посочи още Снежана Тодорова.
Сред номинираните и отличените бе и журналистът от Поморие и издател на сайта Либерта.БГ Стоян Тончев, който получи Националното отличие на СБЖ – „Най-добър млад журналист“
„Стоян Тончев от сайта Либерта.БГ – Поморие получава Националното отличие на СБЖ „Най-добър млад журналист“ за неговата доблест и непоколебимост в търсенето и отстояването на истината. Честната и обективна журналистика не търчи подир победителите, нито клечи пред копанката в очакване да бъде нахранена. Честната и обективна журналистика воюва всеки ден за правото да каже истината, каквато и да е тя. Честито отличие!“.
 Така водещият на журналистическото събитие Ивайло Диманов обяви наградата за журналиста от Поморие – грамота за „Най-добър млад журналист“, която бе връчена от председателя на СБЖ Снежана Тодорова.
„Благодаря на Съюза на българските журналисти за номинацията в категория „Най-добър млад журналист“ и връченото отличие! Приемам наградата като висока оценка за моята работа.“ – каза Стоян Тончев.
Председателят на СБЖ Снежана Тодорова го поздрави за отличието и му пожела нови творчески победи.
Източник: pomorie.bg
 

Стоян Тончев получи Националното отличие на СБЖ – „Най-добър млад журналист“

Стоян Тончев получи Националното отличие на СБЖ – „Най-добър млад журналист“ - Снимка 2

Стоян Тончев получи Националното отличие на СБЖ – „Най-добър млад журналист“ - Снимка 3

Стоян Тончев получи Националното отличие на СБЖ – „Най-добър млад журналист“ - Снимка 4

Стоян Тончев получи Националното отличие на СБЖ – „Най-добър млад журналист“ - Снимка 5

Стоян Тончев получи Националното отличие на СБЖ – „Най-добър млад журналист“ - Снимка 6