Стефан Данаилов почете с 40 дни паметта на съпругата си

Актьорът Стефан Данаилов събра най-близките си на гробището в Бояна по случай 40 дни от смъртта на жена му Мария Данаилова. На първоюнската панихида Ламбо се зарекъл, че заради непрежалимата си любима и нейната светла памет той ще бъде силен и няма да се предаде. На гроба на покойницата била и сестрата на големия актьор Росица. Тя неотдавна преживя тежка травма, след като падна – припомня „България днес”. Инцидентът с нея се случи буквално ден след като Мария Данаилова ни напусна. Заради опасността от комоцио медиците изрично забраниха на Росица да става от леглото. Така тя пропусна поклонението и погребението на жената на Стефан Данаилов. Тя обаче успяла да изпрати голяма кошница с любимите цветя на Мария.

[caption id="attachment_411934" align="alignleft" width="300"]Стефан Данаилов Стефан Данаилов се справя сам с мъката[/caption]

Сега Росица вече била по-добре. На панихидата тя забелязала, че колкото и да говори за сила на духа, брат й бил покрусен от загубата. Тя му предложила да заживеят заедно, за да го крепи. Ламбо обаче се възпротивил на тази идея. Самият той бил много загрижен за сестра си и смятал, че ако заживеят заедно, само щял да я притеснява, а тя имала нужда от почивка. Както и той имал нужда от своето уединение, от което да почерпи сили и да продължи напред в живота. Все пак Стефан Данаилов не бил абсолютно сам. От смъртта на Мария негови приятели и колеги били неотлъчно до него и му помагали – отбелязва изданието. Преди смъртта на любимата Ламбо се пребори със свой здравословен проблем и наистина доказа, че е силен.