Футболната легенда от близкото минало Йордан Лечков е на път да извади предсрочно от затвора осъдената за взет подкуп Десислава Иванчева, стана ясно от разкрития, направени от съмишленици на бившата кметица на софийския район „Младост“

 

Лечков е откликнал на молбата на приятели на Иванчева да й предложи работа в един от хотелите си в Сливен – „Спорт палас“, за да може присъдата на някогашната фризьорка да бъде намалена. Лишени от свобода, които се трудят извън стените на затвора, имат възможност да намалят престоя си зад решетките чрез работа, като за всеки 2 работни дни се намаля по ден от присъдата. Лечков ще предложи работа и на заместничката на Иванчева – Биляна Петрова, която беше осъдена на 5 години затвор по корупционната афера.

 

Интересна подробност е, че докато беше кмет на Сливен, Йордан Лечков също беше чест клиент на прокуратурата, а срещу него бяха образувани множество дела. За разлика от Иванчева, героят от САЩ 94 не беше осъден по нито едно от подигнатите му обвинения, но пък напусна политиката огорчен.

 

Йордан Лечков ще внесе документите в затворническата администрация след Нова година, тъй като нито Иванчева, нито Биляна Петрова все още имат право да работят – това може да се случи едва след като са излежали половината от присъдите си.

 

И докато адвокатите на Биляна Петрова вече са изчислили колко точно й остава от присъдата след продължителния арест, който се зачита като излежан, то адвокатът на Десислава Иванчева – Николай Хаджижгенов вече втора седмица няма време да пресметне с точност дните, които й остават да лежи в затвора. „Това са сложни сметки, трябва много да се смята, не така на коляно...“, демонстрира „професионализъм“ устатия юрист в интервю пред Сашо Диков. Същата реплика Хаджигенов произнесе и седмица по-рано, когато беше попитан колко точно трябва да лежи Иванчева зад решетките.

 

Същевременно адвокатът на Иванчева за първи път направи признание, че действително е взет подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин. Според думите на Хаджигенов обаче корумпираният бил само посредникът Петко Дюлгеров, който си прибрал своята част от рушвета и така вкарал в беля „честните“ Иванчева и Петрова.

Източник: Уикенд

Стана ясно кой ще извади Десислава Иванчева от панделата