Оказва се, че вече е ясно кой се е приземил със самолета-фантом, кацнал у нас.

Става въпрос за човек, когото Интерпол дири под дърво и камък, а той се подвизава спокойно в България, при това ползвайки се с протекцията на ченгета и прокурори.

МВР се е заело с тайно операция по издирването на кокаиновия крал Евелин Банев, по-известен като Брендо.
Повод за нейното стартиране, е агентурно сведение, че именно той е дошъл с малкия самолет, който кацна в Търговище през юни. 

Полетът на раздрънкания двумоторен „Beechcraft“ буквално направи за смях ВВС на седем държави.
Стана ясно, че дори и в свръх охраняваното от сили на НАТО небе над Европа, няма кой да задържи въздушен пират, присмивал се в продължение на часове на заповедите на властите за незабавно приземяване.

Тук е мястото да отбележим, че можем единствено да се радваме, че в случая не са били терористи, плануващи да пуснат бомба над АЕЦ или избран от тях завод. 
Официалната информация по случая сочи, че самолетът-фантом е излетял от селскостопанско летище в Литва и е преминал транзит през Полша. 

В Словакия презаредили като отново за бензиностанция е използвано селско летище. 
През цялото време на полета, службите на контрол на полетите призовават пилота да се идентифицира. След като напълват резервоарите за половин час, пилотът и спътникът му отпрашват буквално под носа на изтребителите, вдигнати под тревога.

Следва посещение на добра воля в Унгария и Румъния, след което самолетът-фантом напуска за няколко минути охраняваното от НАТО небе, за да нахлуе в Сърбия и от там навлиза в българското въздушно пространство. Междувременно горивото отново свършва и необезпокояван от никого пилотът спира на летище до Видин, за да зареди.
Приземява се окончателно на аеропорта в търговищкото село Буховци.

От там пилотът и пасажерът се мятат на чакащия ги джип и се изпаряват яко дим. На тръгване прибират и видеокамерата, закачена на една от антените на самолета, отразяваща в реално време подвига им в интернет посредством СИМ карта. 

Четири месеца след приземяването на самолета-фантом, все още няма резултати от полицейската акция. Всъщност това не е изненадващо, предвид множеството дружески контакти на Брендо с политици, ченгета и прокурори.

Според версията на криминалисти, той се е опитал да си осигури по-сигурно убежище заради войната в Украйна. Както вече стана ясно за последно, преди да се прибере у нас, е бил засечен в Одеса, където се укривал в резиденцията на местен мафиот.
Източник: Уикенд
 

Стана ясно кой е кацнал със самолета-фантом

Стана ясно кой е кацнал със самолета-фантом - Снимка 2