Вече е ясна причината, която отне живота на 62-годишната актриса Елена Начева – съпруга на звездата от „Комиците“ и „Улицата“ – Кръстю Лафазанов.

Той е съсипан, след като изгуби половинката си, с която са заедно още от студентските години. Припомняме, че Елена Начева издъхна на 24 септември. Актрисата е била покосена от тежко онкологично заболяване, с което се е борила цели пет години.
Изпращането й се е състояло в изключително тесен кръг. Сломеният Кръстю Лафазанов дори не съобщил на колегите си от шоуто за сполетялото го нещастие.
Това е и една от причините тъжната вест за кончината й да стигне до широката общественост доста след смъртта й.

Елена Начева до последно работеше заедно с мъжа си и бе автор на най-новия му спектакъл – „Комикадзе на кръстюпът”. Последното представление е било на 15 септември във Варна и нищо не предвещавало злощастния развой на събитията.

„Преди 5 години Елена бе диагностицирана с рак. Тя веднага започна лечение и битката с тумора бе успешна. Уви, болестта се завърна това лято, този път с нова сила. Въпреки лечението, в средата на септември състоянието на Елена се влоши. Издъхна на 24 септември, а последните й думи към Къци били: „Обичам те!”, разказаха през сълзи близки на Лафазанов. 
„Къци е смазан от мъка – Елена беше най-близкия му човек, най-голямата му опора”, просълзяват се колегите на актьора.

Актрисата е родена на 28 юли в Бургас. Съученичка е на поетесата Петя Дубарова, лишила се рано-рано от живота си още на 17 г. 
Елена завършва актьорско майсторство за куклен театър във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов”, випуск 1985, и работи в Народен театър „Иван Вазов”. Театралния си дебют прави през 1985 г. в ролята на Циганката в „Чувалът с картофи” в Добричкия куклен театър „Дора Габе”. 
Филмовият си дебют прави през 1988 г. във филма „Забранено за възрастни”, където играе учителката.

Запознава се със съпруга си Кръстю Лафазанов във ВИТИЗ. Двамата се женят, когато са в трети курс, и от тогава до смъртта й били неразделни. Имат син и дъщеря, и двамата са артистични натури. 
Синът на Лафазанови е автор на музиката на най-новото им представление.
През последните две десетилетия Елена Начева се бе отдала и на писането. Тя стоеше зад повечето моноспектакли на съпруга си. 
Източник: Уикенд

Стана ясна причината за смъртта на Елена Начева – жената на Кръстю Лафазанов