Заместник-градският прокурор на София и говорител на градската прокуратура Десислава Петрова отбеляза, че за момента водещата версия за пожара, който лумна в столичен хотел, остава неизправно зарядно устройство, отбелязва БНТ.

Тя посочи, че огнеборците са открили в огнището на пожара разтопено зарядно устройство, което е било включено към мобилен телефон. Пламъците са тръгнали от стаята на жената, която загина при пожара. Както стана ясно по-късно, тя е от колумбийски произход.

Жената бе открита от огнеборците в банята. Предполага се, че е правила опити да напръска с вода, за да угаси огъня, вместо да напусне стаята и да потърси помощ.
За момента обаче не са открити конкретни доказателства, които да подкрепят версията, че пожарът е лумнал от неизгасена цигара.

Припомняме, че при огнената стихия пострадаха общо шест човека, сред които и две деца – едното на 1.7 години, а другото на 12 години. Вчера се появи слух, че състоянието на някои от пострадалите при пожара се е влошило, но тази информация за момента не е потвърдена официално от медиците.

Руснак, който е сред пострадалите при пожара разкрива, че никой от служителите в хотела не е бил на мястото си по това време. Той и съпругата му бягали по стълбите, за да се спасят от огнената стихия, когато в бързината стъпил накриво, паднал и си счупил крака. 
Източник: lupa.bg

Стана ясна причината, довела до пожара с жертва в столичен хотел