Родителите на бебета и малки деца могат да си поемат спокойно въздух. Млечната каша на марката "Слънчо", в която бе открито наднормено съдържание на олово, вече е оттеглена от пазара и не се продава в магазините. Разбира се, все още има тревога за тези, чиито деца вече са от нея.

 

Проблемният продукт бе с партиден номер L 063-110524 и срок на годност до 11 май следващата година. След като Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) откри проблема, новината предизвика сериозни тревоги сред потребителите, тъй като тази каша е един от популярните продукти за деца у нас.

 

Спряха от продажба детската каша с олово на Слънчо

След проведения лабораторен анализ, Центърът за оценка на риска по хранителната верига излезе със заключението, че кашата не представлява опасност за здравето на бебетата, но в комбинация с вода и други фактори може да повиши "риска за здравето".

 

След това становище, продуктът от съответната партида бе изтеглен от щандовете на големите и малките магазини. БАБХ информира, че всеки, който е закупил кашата на марката "Зърнин М" с партиден номер L 063-110524 и срок на годност до 11 май 2024 година, може да върне продукта в магазина, от който взет.

Източник: Уикенд