Съвсем скоро наближава променливо време и температури, които са близки до традиционните ноемврийските стойности. В понеделник, циклонът, който ще премина южно от страната ни, донесе валежи в югоизточната част на страната ни.

Дневните температури от началото на седмицата се движат в интервала между 11 и 16 градуса с променлива облачност.

Сняг ще вали в България в този ден, ще натрупа във...

След вчера, когато температурите достигнаха дори 22-23 градуса на места, днешния ден ни носи поредни валежи с преминаването на студен атмосферен фронт. През денонощието от запад на изток ще има краткотрайни валежи, които в някои планински райони могат да бъдат временно интензивни. Северозападният вятър ще се усили със студени пориви. Така четвъртък ще бъде отново по-студен, с температури между 12 и 17 градуса.

Сняг ще вали в България в този ден, ще натрупа във... - Снимка 2

Времето от петък до неделя ще бъде под влиянието на средиземноморски циклон, което ще доведе до валежи на много места в страната. В същото време температурите ще намалят, а снежната граница ще се понижи. В западните райони на страната е възможно да вали сняг в някои предпланински райони.

Средата на следващата седмица ще донесе друг период с валежи и още по-студени температури, които ще се движат между 5 и 10 градуса през деня, а сутрешните температури – около и под нулата. Отново са възможни кратки снеговалежи на по-ниска надморска височина.

Източник: blitz.bg