След тази новина със сигурност ще се замислите дали да заложите на почивка по родното Черноморие следващия път.

Концесионерът на плажовете във Варна "Офицерски-изток" и "Панорама-юг" – Дирон Ръсовски, който е и част от Асоциацията на концесионерите на морски плажове определи отминаващия сезон като нормален летен и допълни, че не е имало големи амплитуди, положителни или отрицателни.

Хората, които заложиха на почивка по родното Черноморие тази година са наясно, че за чадър и шезлонг се плащаше по пет лева. Ръсовски подчерта, че тези цени не са променяни в продължение на десетилетие. Той обаче отбелязва, че тези цени са били актуални за последна година, тъй като занапред няма икономически смисъл да продължат да ги поддържат.

Той отбеляза, че концесията на плажовете е дългосрочна инвестиция, допълвайки, че плажовете се отдаван за 15 години. Подчертава, че е трудно за един или два сезона концесионерът да излезе на печалба. Поради тази причина той изрази надежда, че ще влязат в нормите, които са очаквали.

Както вече стана ясно концесионерите намалиха и броя на спасителите по родните плажове с 30%. На много от тях след 15 септември ще останат само обходни двойки до момента, до който има туристи. 
Източник: varna24.bg
 

След тази новина ще се замислите дали да заложите на почивка по родното Черноморие