Към момента МВР охранява само трима защитени свидетели по прокурорски постановления. Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов в интервю за БНР. Той допълни, че след анализ, извършен заедно с прокуратурата, е решено броят на охраняваните да бъде намален.

Повод за редуцирането на броя на охраняваните са станали снимките на съпругата на Петър Петров - Петьо Еврото, които показаха как полицаи помагат на Любена Павлова да натовари покупки от голям магазин в личната си кола.

След снимките с Любена Павлова МВР вече пази само трима защитени свидетели

Вътрешният министър смята, че снимките са имали положителен ефект за МВР.

"Аз искам да благодаря на човека, който ги е направил. Който според мен ги е направил и ги е пуснал с цел по някакъв начин да злепостави Министерството на вътрешните работи. Но тези снимки постигнаха обратен ефект, според мен. След анализа, който направихме, към момента Министерството на вътрешните работи охранява само три такива лица. И значително разтоварихме системата от този ангажимент", каза Калин Стоянов в интервю за БНР.

Министърът обясни и как често се е налагало оперативни работници да ходят по заведения заради охранявани лица.

"Тогава, когато въпросното лице пожелае да посети някакво питейно заведение примерно дискотека, там охранителен състав, който е ангажиран с неговата защита, не може да влезе. Тогава се викат оперативни работници от съответното районно управление или от СДВР, които цивилни влизат на съответното място", каза Стоянов.

Той посочи, че се работи по различни версии за взрива на склада с боеприпаси край Карнобат, собственост на Емилиян Гебрев.

Работи се по различни версии за взрива в склада за боеприпаси в Карнобат. Това съобщи в интервю за БНР вътрешният министър Калин Стоянов.

"В района на град Карнобат се чуват взривове, като преди тях се е видяла и огромна светлина, която идва от възпламеняването на нещо. Впоследствие се установи, че е възникнал пожар и оттам са произлезли множество взривове в един от складовете, в който се съхранява готова продукция на господин Гебрев. Тук е хубаво да се спомене това, че миналата година горе-долу по същото време имаше идентични взривове и идентични случаи", коментира той за инцидента.

Днес ще стане ясно дали разследването по случая ще бъде поето от Националната следствена служба, допълни вътрешният министър:

"Предстои започване на процесуално-следствени действия, тъй като по протокол трябва да измине определен период от време след последните взривове, които са чути. Днес ще бъде взето решение дали производството ще бъде поето лично от Националната следствена служба. Ще се сформира екип от всички служби, които са ангажирани със случая. Работи се по няколко версии, доколкото ми е известно и към момента, но след като влезнат службите на територията, където са били взривовете, може да имаме повече информация".

Източник: dir.bg