Гонка с полицията в Стара Загора на 30 декември завърши с пострадал полицай и загинал мъж, за когото днес NOVA съобщи, че е 58-годишният бивш републикански шампион по борба Пламен Пенев.

 

Информацията за полицейското преследване е крайно разнопосочна. Днес се очаква съобщение на прокуратурата в Стара Загора какво точно се е случило.

 

От МВР съобщиха, че преследването е започнало заради заплаха с нож от страна на възрастен мъж към деца. Сигнал за това е подаден от непълнолетно момче в 20:45 часа на спешния телефон 112.

 

След гонка в Стара Загора и неясни обстоятелства: Издъхна шампионът по борба Пламен Пенев

Органите на реда намерили мъжа на бензиностанция. При опит на полицаите да осъществят контакт с него, той избягал с автомобила си "Ауди". В последвалата гонка се включили десетина полицейски автомобили и продължила през няколко квартала на Стара Загора. Преследването приключило на главен булевард в града близо до парк "Артилерийски".

 

Разминават се информациите дали е станала катастрофа, но според BG ON Air служител на МВР е пострадал след като преследваният се ударил в полицейски автомобил. Униформеният е в болница с фрактура на ръка и разкъсно-контузни рани на главата, без опасност за живота. От вътрешното министерство посочиха, че преследваният е издъхнал след катастрофата. Категорични са и, че е оказана навременна медицинска помощ на всички участници в инцидента.

 

Според някои от непотвърдените версии мъжът починал след като излязъл от колата си, като се предполага, че става дума за инфаркт.

 

След като стана ясно, че починалият е Пламен Пенев, негови близки съобщиха, че снощи той е излязъл да разхожда кучето си, а съседи отрекоха да е вадил нож.

 

Дъщеря му Борислава Пенева твърди, че баща ѝ е убит от органите на реда. Тя видяла тялото на баща си в Съдебна медицина и казва, че е бил със счупен череп и множество удари по лицето.

 

Всички факти и обстоятелства по случая се изясняват в рамките на започнало разследване, което се провежда от следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура-Стара Загора. По случая в Областната дирекция на МВР в Стара Загора е разпоредена вътрешна проверка.

Източник: dir.bg

@icorazcyol9

 

♬ sonido original - Iván