Само след няколко дни Турция ще удари туристите с тежка секира. 

Югоизточната ни съседка въвежда нов данък върху настаняването на туристи. Местният телевизионен канал NTV информира, че данъчната ставка ще е 2% и ще влезе в сила още от първия ден на следващата година.

Този двупроцентов данък ще засегне абсолютно всички туристи, без оглед на това къде се настаняват. Дори да изберете да се настаните в обществени къщи за гости, къмпинги или почивни бази, ще трябва да заплатите този данък. Изключение правят само квартирите.

В графата на изключенията попадат и студентите, които живеят в хостели, общежития или пък в лагери. Дипломатическият персонал на чуждите държави също ще бъде „заобиколен“ от данъчното облагане.

Прави впечатление, че в голяма част от приложенията и сайтовете за резервации вече е добавен новият данък. Ако решите да резервирате стая в някой от турските хотели ще забележите повишението на цената, породено от добавения данък.

Тук е моментът да уточним, че ако сте резервирали стая преди публикуването на съобщението за новия закон в официалния вестник на страната, няма да плащате новия данък.
Едва ли това ще доведе до сериозен отлив на туристи, още повече пък шопинг туристи, но все пак вероятно ще остави своя отпечатък.
Източник: pochivka.blitz.bg

След броени дни Турция ще удари туристите с тежка секира