Атентатите във Франция промениха Европа: Превръща ли се континента във военна зона?Атентатите във Франция

промениха изцяло Европа. След последния престъпен акт в Париж, един от въпросите, които всички си задават, е — какво следва оттук - нататък? И ще се превърне ли континента във военна зона? Вижте първите промени и направете изводите си сами.

Отмяна на свободата на движение

Свободната Европа вече не е свободна. Въпроси от вида, как е възможно изобщо да се случат атентатите в Париж през януари и ноември, вече имат своя отговор — светът не е готов за свободно движение и най-вече Близкия изток. Въведоха се строги пропускателни мерки, а ЕС, САЩ, Русия, Турция и Саудитска Арабия, които все повече се обединяват около идеята за бъдещето на Сирия и Башар Асад, наложиха строг контрол по границите си. Франция поиска суспендиране на споразумението от Шенген и вътрешен контрол. Но това е само началото.

Полицейски държави

В близко бъдеще се предвижда повече власт за полицията, а прословутата европейска демокрация ще остане в историята. И макар повечето страни от ЕС да предпочитат да не отговорят на терористите, за радикалните ислямисти това не е признак на сила, а на слабост. Анализатори коментират, че Европа продължава да се държи както преди 20 години и си затваря очите за факта, че от Нигерия до Афганистан се шири религиозна фашистка доктрина. В крайна сметка ще се наложи да се милитаризира цяла Европа, за да се защити. Тъй като Ислямска държава не е просто група бунтовници, които търсят своето място под слънцето, а октопод, който използва една религия за собствените си цели. [caption id="attachment_463513" align="aligncenter" width="499"]Милитаризира ли се Европа след атентатите във Франция? Милитаризира ли се Европа след атентатите във Франция?[/caption]

Има ли риск от нови атентати?

Цяла Европа е под заплахата на тероризма. И ако не се вземат спешни мерки за ситуацията в Близкия изток, тя може да излезе извън контрол, а атентатите във Франция са само началото. es 2 es Брюксел днес е под обсада, а утре може да бъде Лондон или Берлин. Башар Асад заяви тези дни, че Русия и Сирия напредват доста успешно срещу Ислямска държава, но терористите захвърлят униформите и бягат към Европа с надеждата да открият не само убежище, а и нова цел за завладяване.